Menu główne

Gościmy

Odwiedza nas 3 gości
PDF Drukuj Email

Pracownia Mikrobiologii Środków Spożywczych i Pasz wykonuje badania mikrobiologiczne żywności i pasz na potrzeby Inspekcji Weterynaryjnej oraz klientów prywatnych, producentów żywności, dystrybutorów i operatorów sektora spożywczego,

Dzięki wykwalifikowanej kadrze kompetentnych pracowników i zdobytemu doświadczeniu, jak również posiadaniu wykorzystywaniu specjalistycznego wyposażona zapewniamy wysoką jakość świadczonych usług.

Pracownia Mikrobiologii Środków Spożywczych i Pasz potwierdza swoje kompetencje w zakresie wykonywanych badań poprzez udział w badaniach biegłości/porównaniach międzylaboratoryjnych, potwierdzających kompetencje techniczne personelu i zapewniające wysoką jakość wyników wykonywanych badań, które pomogą Państwu w ocenie jakości badanego produktu oraz prowadzenia stałego monitoringu stanu zdrowia zwierząt.

Zapewniamy zachowanie poufności i ochronę praw własności klienta, na rzecz którego wykonujemy badania oraz służymy pomocą i doradztwem w sprawach technicznych.

 

Podstawowa działalność merytoryczna Pracowni Mikrobiologii Środków Spożywczych i Pasz:

1. Badania Mikrobiologiczne Żywności.

a) Ogólna liczba drobnoustrojów

b) Escherichia coli

c) Gronkowce

d) Salmonella

e) Listeria monocytogenes - liczba

f) Listeria monocytogenes - obecność

g) Enterobacteriaceae

h) Pleśnie, drożdże

i) Substancje hamujące w mleku

j) Komórki somatyczne

k) Substancje przeciwbakteryjne, grupa (B1)

l) Campylobacter - liczba

2. Badania Mikrobiologiczne Pasz.

a) Salmonella spp

b) Enterobacteriaceae

c) Clostridium perfringens, spp

d) Beztlenowce

e) Ogólna liczba bakterii

f) Grzyby

g) Liczba E.coli

h) Gronkowce

i) Obecność substancji przeciwbakteryjnych

3. Badania Techniką PCR:

a) Listena monocytogenes - obecność w żywności

b) obecność Salmonella w żywności i paszach

4. Przygotowanie Pożywek.

 

Pracownia Mikrobiologii Środków Spożywczych i Pasz objęta jest systemem zarządzania zgodnie z wymaganiami normy PN-EN ISO/IEC 17025:2005 ciągłe doskonaląc jego skuteczności.

 

Wykaz metod akredytowanych - aktualny zakres akredytacji (AB 584)

Wykaz metod nieakredytowanych (aktualizacja 2018-11-06)

Lista badań - Pracownia Mikrobiologii Środków Spożywczych i Pasz (2018-11-05)

 

Informacje dotyczące:

- poszczególnych rodzajów próbek dostarczanych do pracowni

- druków związanych z zlecanymi badaniami

- oferty wykonywanych badań

znajdą Państwo z zakładce „Strefa Klienta

ZAPRASZAMY DO WSPÓŁPRACY!

 
« poprzedni artykuł   następny artykuł »